Laat uw schoorsteen door ons inspecteren!

Door weersinvloeden heeft uw schoorsteen veel te lijden. Er ontstaan scheuren, er treedt corrosie op of de voegen verweren. De schoorsteen slaat naar binnen en naar buiten uit door een lekkage in het kanaal. De loodslabben veroorzaken lekkage omdat het lood is verweerd, verouderd of is ingescheurd. Uiteraard kunt u dit aan de binnenkant constateren. De schoorsteen slaat naar binnen uit door lekkage in het kanaal en/of de loodslabben veroorzaken lekkage omdat deze niet meer volledig afsluiten. De oude antennes, scheuren in de kop van de schoorsteen of voegen die totaal verweerd zijn, zijn vaak de boosdoeners waar uw schoorsteen in de loop van tijd onderhevig aan blootgesteld worden.

Deze problemen kunnen veel schade tot stand brengen. Laat daarom uw schoorsteen door de Gelderse Schoorsteenveeg Centrale vakkundig inspecteren. Wij zullen een passende oplossing aan u voorstellen.

Nieuwe Kanalen

Het kan voorkomen dat uw oude schoorsteen / kanaal lekt, poreus of zo slecht is dat hij gerenoveerd moet worden. Het afbreken en opbouwen is zeer kostbaar en ook niet noodzakelijk.

De oplossing is dan om er een roestvrijstalen pijp in het kanaal te trekken, van bovenaf naar beneden. Het kiezen van de diameter van het kanaal wat wij er intrekken is afhankelijk van wat voor soort verbranding u kiest en wat er uiteindelijk in het kanaal past. Bij gasapparaten is het vaak noodzakelijk om een dubbelwandige pijp in het kanaal te trekken voor het aanzuigen van de lucht en afvoeren van de rookgassen.

Bij nieuwe woningen waar geen schoorsteen geplaatst is, kunnen wij door middel van dubbelwandige RVS materialen een nieuw rookkanaal plaatsen. We kunnen alle rookgasafvoer kanalen plaatsen zowel (voor gas, lucht en hout). Het is vanzelfsprekend dat de materialen die wij verwerken gekeurd zijn en voldoen aan de wettelijke normen die er op dat moment gelden. En tevens wordt gekeken naar de brandpreventie normen.

Wij leveren dubbelwandige en enkelwandige rookkanalen en voor elke soort verbranding.

TARIEVEN RENOVATIE
Prijs op aanvraag

De prijzen zijn inclusief BTW en voorrijkosten en gelden voor werkzaamheden in één woning.

Aansluitingen

De Gelderse Schoorsteenveeg Centrale verzorgt al uw aansluitingen op uw schoorsteenkanaal en tevens leveren wij de materialen die daarvoor nodig zijn om een goede en veilige aansluiting te verkrijgen. Hierbij hanteren wij de normen die daarvoor gelden.

Opties:
• Aansluiten van kachels en materiaal op het kanaal.
• Wijzigen van bestaande aansluiting

Vragen kunt u stellen middels het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook telefonisch en per mail bereikbaar.

Wilt u een afspraak maken? Gebruik dan eenvoudig onze “online afspraak maken” applicatie.

Gelderse Schoorsteenveeg Centrale

De Gelderse Schoorsteenveeg Centrale is een erkend en gediplomeerd schoorsteenveger en is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond, de ASPB.